torstai 28. helmikuuta 2008

S/Y Meriharakan kilpailukausi kaudella 2007 päättyi Mustin Raceen.



Sail Fast Teamin osalta kyseessä oli kauden päätöskilpailu ja illaksi olimme valmistelleet yhteisen saunomisen iltapalan kera, joten matkaan lähdettiin taas kertaalleen sillä asenteella, että hauskaa täytyy olla ja tiukat pipot jätimme laiturille.
Airistolle päästyämme totesimme, että tämän vuoden Mustfin race tullaan purjehtimaan aurinkoisessa ja hyvä tuulisessa säässä. Lähdöt tapahtuivat Viittakarin luota. Ensimmäisessä lähdössä tuuli vaihteli 7-8m/s ja päätimme lähteä matkaan 3 genoalla mikä olikin aivan oikea valinta. Tosin kokemuksemme kyseisestä purjeesta olivat vähäiset ja näin ollen olimme välillä hieman epätietoisia miten säätää purjetta ja toisaalta ajettava kulma oli hetkittäin hieman kadoksissa. Ensimmäisen lähdön suorituksemme ei ollut mitenkään erinomainen mutta emme kyllä merkittäviä virheitäkään tehneet sijaluvun ollessa 5/9.
Ennen toista lähtöä miehistöllä oli hetki aikaa suorittaa ravintotankkaus ja sitten taas matkaan. Tuuli oli voimistunut ollen 8-10 m/s ja puuskissa jopa ylikin. Tähän lähtöön saimme huomattavasti paremman startin ja olimme hyvin kisassa mukana mutta kenties kokemuksemme puute kovatuulisemmista kisoista tuli esille ja näin ollen emme päässeet taistelemaan aivan kärkisijoista. Toisen lähdön viimeinen spinnu osuus kuitenkin jäi hyvin mieleemme sillä juuri kun olimme ottamassa spinnua alas tuli voimakkaampi puuska ja kipparin otteen herpaantuessa spinnu pääsi sivulle ja silloin mentiin ihan kunnon broachiin S/Y Meriharakan tehdessä arvokkaan kaatumisen. Onneksemme kukaan ei kuitenkaan huuhtoutunut mereen eikä loukkaantunut ja pääsimme jatkamaan maaliin asti. Jälkeenpäin kuulimme kilpakumppaneiltamme, että he olivat tarkkaillet potkurimme kuntoa;-). Toinen lähtö oli sijoituksen osalta parempi ja tarkempia tuloksia voit halutessasi katsoa täältä.

Laituriin päästyämme riisuimme S/Y Meriharakan purjeet ja kausi oli purjehduksen osalta päätöksessä. Jäljellä oli enää kauden yhteenveto ja saunominen mutta tämä onkin sitten ihan oma tarinansa

Ei kommentteja: