torstai 28. helmikuuta 2008

October Race 2007

Voittajien hymyä:-)

Lauantai 29.9.2007

S/Y Meriharakan ollessa jo telakoituna avautui osalle Sail Fast Temin jäsenistä mahdollisuus osallistua October Race kisaan EF 34:lle (S/Y Moondance). EF:ään oli kauden kokemuksien perusteella hankittu vielä näin syksyllä uusi 1 genoa, jota nyt siis myös me toivottavasti pääsimme testaamaan. Lisäksi miehistöön oli hankittu muutamia vahvistuksia. Näin ollen avaimet todelliseen menestykseen oli olemassa. Kyseinen kilpailuhan koostuu kahtena eri päivänä purjehdittavasta osakilpailusta. Jo ennen ensimmäistä starttia saimme todeta, olevamme mukaan todellisessa kilpamiehistössä, sillä jo ennen lähtöpaukun ampumista olimme jo muutamaan kertaan ottaneet koestartin ja varmistaneet edullisimman kohdan lähtölinjasta. Samalla olimme tehneet keulapurjeen valinnan ja hakeneet tuntumaa oikeisiin purjesäätöihin. Lähtö tapahtui tiukkaan vastaiseen Airiston motellin edustalta ja saimme upean startin, joten harjoittelumme ennen starttia palkittiin. Meitä paremmman startin sai vain ennakkoon pahimmaksi kilpakumppaniksemmekin arvoimamme Facil 35. He olivat kuitenkin valinneet purjeekseen 2 genoan kun meillä oli fokka ja selvästi oli havaittavissa, että heillä oli vaikeuksia pitää vene kurssissa ja niinpä hieman ennen ensimmäiselle merkille tuloa Facil broachasi lahjakkaasti ja pääsimme piikki paikalle. Merkin jälkeen spinnu nousi ripeästi ylös ja ennakkoon pahimmiksi kaavailemamme kilpakumppanimme seurasivat meitä lähietäisyydeltä ollen välillä lähempänä ja välillä saimme hieman lisättyä eroa vastustajiimme. Reippaassa tuulessa vene ajoittain heijasi aika hurjasti puolelta toiselle eli kipparin ja spinnun skuuttaajan oli siis oltava tarkkana. Hieman ennen ensimmäisen spinnu osuuden päättymistä takanamme ollut vene (Facil 35) yllättäen muutti kurssiaan ja laski spinnun. Hetkeksi tämä myös sekoitti meidän ajatuksiamme olimmekohan menossa itse oikealle merkille. Nopea silmäys kilpailuohjeeseen ja olimme varmoja olevamme oikeassa. Merkin jälkeen tuuli alkoi heiketä ja aloimme keskustelut fokan vaihtamisesta 2 genoaan. Tarkkailimme maltillisesti tuulen kehitystä ja teimme päätöksen purjeen vaihtamisesta. Ajoitimme purjeen vaihdon oikeaoppisesti vendan yhteyteen jolloin ajallinen menetys jäi marginaaliseksi. 2 genoa osoittautuin oikeaksi valinnaksi ja nopeasti saimme säädöt kohdalleen ja pysyimme kärjessä ja itse asiassa kasvatimme tasaisesti eroa takana tuleviin. Edellämme oli vain radan väärin ajanut Facil ja se aiheutti ryhmässämme hieman keskustelua ja epätietoisuuden tunnetta, varsinkin kun se vielä määrätietoisesti jatkoi edellämme ja lähti jopa uudelle spinnu osuudelle.
Loppumatkasta kaikki sujui ilman kommelluksia ja ennen maalilinjaa saimme todeta edellämme olleen veneen ajavan maalinjan ohi, joten viimeinkin meille varmistui heidän kiertäneen radan vääriin ja näin S/Y Moondance sai nauttia maalipaukusta ja osakilpailuvoitosta




Sunnuntai 30.9.2007

Tänään tuuli oli hieman lauantaista kevyempi ja matkaan lähdettiin heti 1 genoalla. Loistava startti ja heti johtoon. Miehistön itseluottamus oli kohdallaan ja tuntui, että tänään meitä oli lähes mahdotonta voittaa kunhan vaan keskitymme omaan suoritukseemme ja venevauhdin ylläpitämiseen. Itse kisa oli aika pitkälti eilisen toistoa eli ei suurempia virheitä ja saimme ajaa koko kisan johtopaikalta. EF:n ja S/Y Moondancen vauhti oli osaavissa käsissä ja oikealla purjevarustuksella löytynyt. Kausi siis päättyi kahteen lähtövoittoon ja luonnollisesti kokonaiskilpailun voittoon. Tarkemmat tulokset löydät täältä.

S/Y Moondancen kipparille suuret kiitokset hienosta kokemuksesta Sail Fast Teamin jäsenet Eero & Lasse







Ei kommentteja: