keskiviikko 27. helmikuuta 2008

Pyytinkari 2007


Pyytinkarin kilpaili on ehdottomasti alueemme tunnetuin purjehduskilpailu. Kilpailun luonteeseen kuuluu tyyntä, vilua, nälkää ja tietysti onnistumisen ja epäonnistumisen tunteita mutta siellä koettua tunnelmaa ei voi sanoin kuvailla vaan se täytyy itse kokea.
Niinpä myös me päätimme osallistua ko. kilpailuun. Viralliseksi tavoitteeksemme asetimme sijoittumisen omassa luokassamme (LYS 2) ensimmäisen kolmanneksen joukkoon. Mutta myönnettäköön, että ainakin kippari mielessään piti mahdollisena sijoittumistamme jopa palkintosijoille.
Kilpailu osoitti, että pitkässä matkakilpailussa on oltava koko ajan ”hereillä”. Teimme heti alkuyöstä ratkaisevan virheen ajamalla ”pläkään” ja jossain vaiheessa aamuyöstä olimmekin lähes koko joukon hännillä. Aamun valjetessa alkoi jo kadoksissa oleva tuuli kiristää ilmapiiriä veneessä mutta onneksemme tuuli hetkeksi nousi ja saimme lyhyellä spinnu osuudella ison ryhmän veneitä kiinni ja niinpä olimme taas kisassa mukana. Fiskön jälkeen jatkoimme nousuamme kunnes tuuli taas tyyntyi jossain Snöbådan paikkeille. Tuulen taas hieman noustessa pääsimme spinnun avulla irtaantumaan lähellämme olleista kilpakumppaneistamme. Loppu osan Kihtiä luovimme ylös mutta emme pystyneet enää parantamaan sijoitustamme varsinkin kun matkaa oli tuulettomuudesta johtuen lyhennetty.
Lopulliset tulokset löydät täältä. Eli virallinen tavoite saavutettiin mutta nälkää tuleville vuosille jäi;-)

Pyytinkarin paluukilpailu alkoi reippaassa tuulessa ja lähdimme kenties väärällä purjevalinnalla valitessamme 1 genoan. Meillä oli selvästi ensimmäisellä kryssillä vaikeuksia saada pidettyä vene pystyssä ja ison levankia oli säädettävä aktiivisesti. Ensimmäinen spinnu osuus oli lyhyt ja tuuli oli vielä aika reipas ja katsoessamme miten edessä olevat veneet broachasivat epäröimme hieman spinnun nostossa mutta lopulta myös me päätimme nostaa spinnun. Lyhyen spinnu osuuden jälkeen luovimme tasapäisesti kilpakumppaniemme kanssa samalla kun takaa lähestyi uhkaavasti nopeampia veneitä. Orhisaaren kohdilla tuntui olevan välillä jopa hieman ruuhkaista.
Airistolle tultaessa tuuli kuitenkin alkoi yllättäen tyyntyä muutaman sadepisaran kastellessa miehistöämme. Yllättäen edessämme alkoi taas nousta spinnuja mutta tällä kertaa olimme hereillä ja saimme spinnun ripeästi ylös ja ennen maalilinjaa olimme ohittaneet useamman kilpailijamme ja parantaneet loppusijoitustamme huomattavasti. Hyvä me:-)
Paluukilpailun lopulliset sijoitukset löydät täältä.

Ei kommentteja: