maanantai 25. elokuuta 2008

Toimitsijana E-jollien SM-kisoissa

Viikonloppuna järjestettiin E-jollien SM-kilpailut Pohjois-Airistolla. Lauantaina järjestelytehtävissä oli Sail Fast Teamin jäsenistä mukana Juha ja Eero. Juha toimi lähtöveneessä kilpailupäällikön tiukan valvonnan alaisuudessa ja Eero radanvalmistelu tehtävissä. Lauantain tuuli tai sen puuttuminen aiheutti pieniä haasteita toimitsijoille ja ratamerkkejä jouduttiin siirtelemään useampaan kertaan. Ensikertalaiselle oppia ratakilpailujen järjestelytehtävistä tuli kertaheitolla runsaasti. Haasteista huolimatta saatiin kuitenkin kaksi lähtöä purjehdittua enemmän tai vähemmän tasapuolisissa olosuhteissa.
Uutena toimitsijana oli itse kilpailun seuraaminen mielenkiintoista. Oli hämmästyttävää todeta miten hyvin 19 veneen fliitissä kaikki löysivät tilaa lähtölinjalta. Suurimpana erona köliveneiden lähtötilanteeseen oli kuitenkin se, ettei viivalle tultu vauhdilla vaan lähtölinjalle tultiin hetkeä ennen starttia ja linjalla roikuttiin lähtöhetkeen asti ja sitten koko fliitti heitti yli, jonka jälkeen jokainen pyrki hakeutumaan edullisiin asemiin ja vapaisiin tuuliin. Ulkopuolisen asiaa syvällisemmin ymmärtämättömän näkökulmasta voisi vaikuttaa siltä, että vaatii melkoisesti onnea löytää fliitistä hyvä paikka ja siten menestyä kilpailussa. Totuus taitaa silti liittyä osaamiseen ja taktiseen silmään sillä kyllä parhaat erottautuivat ja olivat kärjessä jokaisessa lähdössä. Katso tulokset täältä...
Kölivenepurjehtijalle toimiminen järjestelijänä oli uusi ja hauska kokemus ja suosittelen kokemusta muillekin. Olemalla yhteydessä oman seurasi kilpailujärjestäjiin, löydät varmasti itsellesi sopivan tehtävän.

Ei kommentteja: