torstai 21. elokuuta 2008

Sail Fast Teamin jäsenet hakevat oppia Logitech Cupista.

Kuluvan kauden menestys ei ole tyydyttänyt kaikkia Sail Fast Teamin jäseniä ja niinpä Juha ja Eero ovat aktiivisesti keränneet kilpailukokemusta ratapurjehduksesta 606-veneillä. Kevään kilpapurjehdusiltojen yhteydessä kävi ilmi, että TPS:llä on kolme kilpailukykyistä 606 venettä, jotka ovat vapaasti seuramme jäsenistön käytettävissä. Kevään kokouksien yhteydessä sovimme myös, että Sail Fast Team ottaa Juhan vetämänä vastuulleen veneen nro 33 ja huolehtii veneen ylläpidosta ja aktiivisesta osallistumisesta ratakilpailuihin.
Kyseinen veneluokka antaa aivan uuden näkökulman kilpapurjehdukseen. Veneiden ollessa tasavertaisia ei kilpailun jälkeen tarvitse miettiä ja spekuloida mihin tuloksemme tasoituksien jälkeen riitti. Kilpailujen myötä purjehduksen taktinen silmä kasvaa. Veneiden ollessa suorituskyvyiltään samanarvoisia korostuu lähdön merkitys entisestään. Hyvällä lähdöllä pääset hallitsijan rooliin ja voit tarkkailla kanssakilpailijoiden tekemisiä. Oman lisämausteensa kilpailuihin tuo tiukat tilanteet niin ylä- kuin alamerkilläkin.

Eilen ajettiin taas kolme lähtöä kauniissa kesäillassa sijoituksiemme ollessa 2-2-1, eli pääsimme siis myös maistelaan voiton makua.
Ensimmäisessä lähdössä myöhästyimme selkeästi eikä vauhtimme luovillakaan ollut ihan huipussaan. Myötätuuliajo meni kuitenkin sen verran vauhdikkaasti, että olimme maalissa kakkosena. Omalta osaltaan tilannetta auttoi kilpakumppanimme pienet haasteen spinnun kanssa.
Toisessa lähdössä taistelimme jo tasapäisesti voitosta mutta toisen kierroksen ylämerkillä spinnu nousi aavistuksen hitaasti ja lisäksi spinnun yläosa jäi hieman kierteelle. Pienen ajoherpaantumisen myötä kilpakumppanimme pääsi alapuolen kautta ohi ja kun vielä alamerkillä töpeksimme oikein kunnolla oli peli pelattu.
Kolmas lähtö oli todella onnistunut ja pääsimme heti kärkipaikalta hallitsemaan kisaa. Kun vielä luovivauhti oli kohdallaan ja spinnun nostot ja laskut onnistuivat hienosti, oli tuloksena selkeä ykköstila. Tästä on hyvä jatkaa...

Ei kommentteja: