maanantai 4. elokuuta 2008

S/Y Meriharakka valmiina syksyn kilpailuihin

Harken 40 ST
Ilta Irisholmassa
Auringonlasku Irisholmassa

Lomapurjehtijoita

Ilta Storogskärissä

Sisäänajo Storogskäriin


Vaikka alkukautemme Viittakari Cupin osalta ei sujunutkaan ihan odotuksiemme mukaisesti on Sail Fast Team jälleen valmiina syksyn koitoksiin. Miehistön jäsenet ovat kukin omilla tahoillaan pitäneet yllä tuntumaa purjehdukseen eri suuntiin suuntautuneilla lomapurjehduksilla. S/Y Meriharakka on kierrellyt pääasiassa Saaristomerellä ja upeissa Merikarhu-paikoissa, jonka jäseneksi kippari tällä kaudella liittyi. Toki lomapurjehdukseen sisältyi pakollinen vierailu Maarianhaminaan.

Myös veneen varusteluun on panostettu. Pyytinkarin paluukilpailussa rikkoutunut spinnun ploki on uusittu astetta isompaan ja merkki vaihtui Bartonista Harkeniin. Samassa yhteydessä avotilan rikkoutunut tuulisuoja saatiin uusittua MP-Venekuomun ripeällä avustuksella ennen lomapurjehduksia. Laidoille asennettiin uudet Harkenin 40 ST -vinssit helpottamaan miehistön tuskaa kipparin halutessa keulapurjeen ripeästi oikeaan kireyteen. Samalla uusittiin ison jaluksen talja, josta nyt löytyy riittävästi voimaa ison latistamiseen välityssuhteen ollessa 6:1.

Merkittävin hankinta lienee kuitenkin uusi keulapurje 2-genoa, joka yhdessä Purjeneulomo Niinirannan Timo Telkolan suosituksesta valittiin NorLam 7,0 oz. kankaasta. Näin se palvelee erinomaisesti myös matkapurjehdusta. Purje leikattiin siten, että se on mahdollista rullata säilytykseen ja näin sen käyttö on helppoa myös matkapurjehduksessa. Purjeessa ei ole rullaustäytettä eikä aurinkosuojaa, mutta lomapurjehduksen hyvien kokemusten perusteella purjeeseen on varmaankin hankittava päällevedettävä säilytyssukka suojaamaan uv-säteiltä. Uskon kilpailukykymme paranevan tämän purjeen hankinnan myötä huomattavasti, sillä tähän asti olemme joutuneet ajamaan 1-genoalla liian kovassa tuulessa ja toisaalta voimistuneessa tuulessa vaihdettuamme 3-genoan, on se useasti ollut kuitenkin hieman liian pieni. Oikeilla purjesäädöillä voidaan ykkösellä ajaa 5-6 m/s, kakkosella lähelle 10 m/s ja kolmosella yli 10 m/s tuulissa.

Lomapurjehduksella uusi purje on sisäänajettu ja äärimmäisen hyväksi todettu. Toimii erinomaisesti 5 m/s-8 m/s tuulissa ja yhdellä reivillä mennään hienosti 10 m/s tuuleen. Purjeen lopulliset hienosäädöt täytynee kuitenkin hakea kilpailukokemusten kautta. Ainakin vielä tuntuu skuuttipisteen oikea paikka olevan hieman hakusessa, mutta osaavan miehistön avustuksella tämäkin asia varmasti saadaan ennen kauden loppua kohdalleen.

Ei kommentteja: