perjantai 12. syyskuuta 2008

Viittakari Cupin osakilpailuvoitto jäi saavuttamatta kaudella 2008

S/Y Meriharakka ei ilmaantunut lähtölinjalle kahteen viimeiseen Viittakari Cupiin mutta kyse ei ole luovuttamisesta vaikka kuluva kausi olikin Viitakari Cupin osalta tiimillemme haasteellinen ja onnistumiset ja ilonaiheet jäivät vähiin. Yhteistuloksissa olimme "rikkinäisen" kauden jälkeen sijalulla 12/23 mikä on selkeä pettymys.
Vaikka menestys jäikin saavuttamatta uskon, että kausi on kuitenkin olla meille opettavainen. Olemme osin tuurilla mutta varmasti myös kilpailukokemuksen lisääntymisen seurauksena onnistuneet muutaman kerran lähdössä upeasti ja venevauhtikin on hetkittäin ollut kohdallaan.
Oman lisähaasteensa onnistumiseen on tuonut harjoittelun puute ja miehistön vaihtuminen, jolloin myös roolit ovat olleet hieman epäselvät. Tämän seurauksena olemmekin onnistuneet aikaan saamaan muutamia hyviä "hässäköitä" mm. spinnu manööverissä. Kauteen on myös mahtunut turhan paljon välinerikkoja, jotka tietysti kuuluvat tähän lajiin mutta niiden seurauksena olemme kyllä menettäneet pari hyvää sijoitusta.
Kipparin on myös jatkossa onnistuttava herättämään miehistössä voitonnälkä niin, että kaikki ovat aktiivisia ja "hereillä" koko kilpailun ajan. Nyt tilanne on kipparin johdolla välillä mennyt vain "seilailuksi".
Sinällään voidaan kuitenkin todeta, että ainakin osittain saavutimme kaudelle 2008 asettamamme tavoitteet sillä onnistuimme parantamaan edelliskauden sijoitustamme Pyytinkarin matkakilpailussa saavuttamalla upeasti kolmannen sijan.
Kausi jatkuu vielä kilpailujen osalta 20.9 MUSTFINNÖKAPPSEGLINGEN, johon lähdemme hakemaan rennolla mielellä hyvää suoritusta ja katsotaan sitten mihin se riittää. Tämän jälkeen S/Y Meriharakka riisutaan purjeista ja nostetaan talvehtimaan 29.9

Ei kommentteja: