torstai 9. syyskuuta 2010

Kipparilta alokasmainen "moka" kauden viimeisen Viittakari Cupin lähdössä

Kauden viimeinen Viittakari Cupin osakilpailu purjehdittiin kevyessä, 2-3 m/s SW tuulessa. Purjevalinnat olivat siis selkeät: 1-genoa keulaan ja säädöt kohdalleen. ;-) Mukaan oli ilmaantunut mukavasti veneitä, joten lähdössä oli tyypilliseen tapaan ahdasta. Mielestämme meillä oli hieno suunnitelma, jota kippari ei kuitenkaan täysin noudattanut. Lähestyimme lähtölinjan poijunpuoleista päätä lähtölinjan suuntaisesti ja niinhän siinä kävi, että Ariel nostatti meidät tyylikkäästi. Jouduimme heittämään ympäri ja lähtemään uudelleen fliitin hänniltä. Lieneekö syynä tällä kaudelle kokonaan väliin jääneet 606-purjehdukset, mutta rehellisesti on todettava, että lähtömme ovat tällä kaudella olleet todella huonoja. Tuskin kilpailun voitto kuitenkaan tähän ratkesi, mutta annettua tasoitusta on vaikea kuroa umpeen, ja ainakin henkistä puolta tällainen nöyryytys koettelee.

Toisaalta nyt pääsimme kyllä purjehtimaan vapaissa tuulissa ja saimme keskittyä oman venevauhtimme ylläpitämiseen. Luovi toimikin hienosti, ja olimme ylämerkillä neljäntenä heti Merennan, Jalan Jalanin ja Ilona Tuulikin perässä. Kevyen kelin spinnuajo on yleensä ollut meidän vahvaa osaamistamme, mutta nyt emme saaneet vauhtia täysin kohdalleen. Hieman luimme myös tuulensuunnan muutoksia väärin. Alamerkillä olimme kuitenkin jo toisena, vaikkakin selkeästi Merennan takana. Jalan Jalan oli myös tullut kovaa ja käänsi aivan perässämme, samoin kuin isomman luokan Dat wor et. Onneksemme jalan Jalan jäi meidän ”pakkeihimme”, ja heittivät pois alta. Nyt oli taas luovivauhti kohdallaan, ja tarkalla ajolla saavutimme Merennaa. Niin lähellä, mutta kuitenkin kaukana…

Viimeisen spinnuosuuden alussa Jalan Jalan meinasi väkisin tunkea ohi, mutta hieman heitä nostattamalla ja ajamalla nopeamman venevauhdin turvin alemmas, saimme heidät karistettua ja pääsimme vapaisiin tuuliin. Tuulessa oli selkeitä aukkoja, ja hetkittäin saavutimme Merennaa, mutta loppulegin jiipeistä huolimatta emme päässeet niin lähelle, että olisimme saaneet heitä häirittyä. Maalinjan ylitti jälleen ensimmäisenä isomman luokan Dat wor et. Täytyy olla tylsää olla aina ensimmäisenä maalissa. ;-)

Takaa tulleista Jalan Jalan ja Ilona Tuulikki vielä ohittivat meidät tasoitetussa ajassa. Näin käteen jäi tällä kertaa neljäs sija. Kuten olen aiemminkin ottanut kantaa, on tuuliolosuhteilla kenties vähän liian suuri merkitys loppusijoituksia jaettaessa. Kevyessä kelissä h- ja haiveneet löytyvät takaatamme, kun taas kovassa kelissä ovat useimmiten edellämme. Jotta mielenkiinto Viittakari Cupiin säilyisi, soisi mielellään näkevänsä lähtölinjalla enemmän Artinan tyyppisiä matkaveneitä…

Kausi on ollut tasaisen keskinkertainen, jota kuvaa hyvin kokonaissijoituksemme 8/18. Tosin aktiivisesti mukana olleista kuuluimme tuloksien valossa "sarjaan ym" ;-) Haluan kuitenkin itseni ja miehistöni puolesta kiittää kilpakumppaneitamme ja eritoten järjestäjiä, jotka ovat jaksaneet/viitsineet uhrata iltoja, ja näin mahdollistaneet meille tämän hauskanpidon.

Ei kommentteja: