tiistai 28. huhtikuuta 2009

S/Y Meriharakan purjehduskausi on avattu


Tällä kaudelle vene sai uuden sisustusilmeen veneen patjojen uusimisen myötä. Patjat tilattiin pitkän pohdinnan jälkeen turkulaisesta alan erikoisliikkeestä Venetexistä. Patjat valmistuivat hyvissä ajoin keväällä, mutta viimeistely ja toimitus veneelle tapahtui vasta viikolla 17. Hieman etukäteen ”jännitti”, miten uusi vaaleampi sisustus sopii, mutta ainakin omasta mielestäni valinta oli onnistunut. Koristetyynyillä ja muilla sisustuselementeillä sisustukseen saadaan varmasti sopivasti lisäväriä ja lämpöä.


Viime lauantaina oli vielä edessä makeavesitankin huuhtelu kloridilla ja sitten köydet irti. Kauden ensimmäinen purjehdus kuitenkin viivästyi hieman, kun makeavesitankin huuhtelun yhteydessä huomasin lämminvesivaraajan vuotavan. Ilmeisesti syyshuollossa oli varaajaan jäänyt vettä ja talven pakkaset olivat aikaansaaneet tuhoja. No, tulipa ainakin veneen ”pilssi ” huolellisesti desinfioitua kloridilla.




Köydet irti illan jo lähestyessä ja keula kohti Turun Pursiseuran Svinön tukikohtaa, jonne rantauduin hyvissä ajoin ennen pimeän tuloa. Kausi on siis nyt myös purjehduksellisesti avattu ja S/Y Meriharakka miehistöineen on valmiina kauden koitoksiin.

Ei kommentteja: