perjantai 17. huhtikuuta 2009

S/Y Meriharakka vesille




Tämän vuoden pääsiäisen vietin perheeni kanssa Nokian kylpylässä ja näin veneen kevätkunnostukseen päästiin käsiksi vasta maanantaina, toisena pääsiäispäivänä. Olin kuitenkin ajoittanut muutaman lomapäivän pääsiäisen jatkoksi ja niinpä Meriharakan kyljet kiilsivät auringonpaisteessa, kun se laskettiin vesille torstaina 16.4. Kevätkunnostusta helpotti todella merkittävästi jälleen kerran syksyllä tehty huolellinen pesu ja vahaus.


Tulevaa purjehduskautta silmällä pitäen veneeseen on tehty lähinnä asumismukavuuteen vaikuttavia päivityksiä uusimalla veneen patjat ja korjaamalla jääkaapin kannen saranat. Talven aikana korjattiin myös edellisenä kesänä pienen kolhun saanut keulakaide sekä tiivistettiin rustinrauta, jonka kautta viime kaudella muutamana runsassateisena päivänä pääsi vettä vaatekaappiin. Rikauksen yhteydessä havaitsin ison skuutin puomin puoleisen silmukan popniittien olevan irti ja niinpä vaihdoin uudet niitit ja samalla uusin myös ”kikkitaljan” vastaavan silmukan niitit. Kunhan purjeet vielä saadaan paikoilleen, on S/Y Meriharakka valmiina tulevan kauden koitoksin.

Tulevana kautena tulemme koko perheen voimin osallistumaan Turun Pursiseuran järjestämään saaristoeskaaderiin Ahvenanmaan ympäri, mutta muilta osin lomasuunnitelmat ovat vielä avoinna.

Sail Fast Team tulee myös tänä kesänä olemaan tuttu näky Turun alueen kilpapurjehdustapahtumissa. Tarkoituksenamme on osallistua ainakin aktiivisesti Viittakari Cupiin ja Pyytinkarin kisoihin ja kenties muihinkin Turun alueen ranking-kilpailuihin.
Tulevalle kaudelle emme ole asettaneet menestymisen paineita, mutta talven aikana kippari ja muutamat miehistön jäsenistä ovat osallistuneet sääntöseminaariin ja aluetuomarikurssille varmistaaksemme riittävän sääntötuntemuksen kilpailuja ajatellen.


Miehistöön on tulossa uusia kasvoja ja toivottavasti sen myötä myös uutta tietämystä. Vaikka tulemmekin osallistumaan kilpailuihin ajatuksella "hauskaa täytyy olla", on tarkoituksenamme ottaa hieman ammattimaisempi ote. Olkoon tästä vaikka osoituksena miehistön roolijakokaavio, joka toivottavasti selkeyttää rooleja ja siivittää S/Y Meriharakan parempiin loppusijoituksiin. Tiimimme ensimmäinen taktiikkakokous tullaan pitämään kilpapurjehdusillan yhteydessä 29.4.

Ei kommentteja: