keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Kauden toinen Viittakari Cup toi voiton Sail Fast Teamille



Onnistuminen irrottaa hymyn ;-)





Kauden toinen Viittakari Cup purjehdittiin kevyessä lännen puoleisessa tuulessa. Lähtölinjalle oli uskaltautunut 11 venekuntaa. Lähtömme ei ollut aivan täydellinen, mutta siitä huolimatta saimme ”piikkipaikan” Exkanin ollessa aivan tuntumassamme. Tiukalla ajollamme saimme kuitenkin pakotettua heidät alapuolellemme, Ilona Tuulikin ollessa vielä alempana. H-vene ja Exkani pyrkivät hakemaan suotuisia tuulia Kuuvan rantaviivan tuntumasta ja vaikutti, että ainakin ensimmäinen halssi oli heille hieman suotuisampi.

Paaralla tullessamme olimme väistämisvelvollisia ja näin heitimme vendan H-veneen ja Exkanin eteen, Exkanin ollessa kuitenkin selkeästi takanamme. Melko nopeasti H-vene heitti uuden päästäkseen vapaisiin tuuliin. Vaikutti silti, että koko fliitti meitä lukuun ottamatta pyrki hakemaan suotuisia tuulia rannan tuntumasta meidän hakeutuessa ainoana veneenä selkeästi eri suuntaan. Taktiikkamme kannatti ja saimme hyvät siftit ja selkeän eron muuhun fliittiin. Merkillä spinnu nousi ripeästi ja laskettelimme vauhdikkaasti alamerkkiä kohti. Kevyessä tuulessa jouduimme vauhdin ylläpitämiseksi hieman leikkaamaan, mutta yhdellä jiipillä pääsimme merkille. Spinnun lasku tapahtui kenties hieman liian aikaisin, mutta toisaalta näin kansimiehille jäi aikaa kannen siivoamiseen ennen luoviosuutta.

Toisen luoviosuuden saimme purjehtia ilman kilpakumppanien häirintää ja keskittyä venevauhdin ylläpitämiseen sekä siftien tarkkaan lukemiseen. Lähestyessämme ylämerkkiä saimme jälleen hyvät siftit, joiden turvin nousimme vahvasti merkille. Merkille saapuessamme kansimiehille ei jäänyt ylimääräistä aikaa spinnun valmisteluun, mutta ripeän toiminnan ansioista spinnu nousi taas heti merkillä. Lenssin puolivälissä tuuli alkoi hiipua ja vauhdin varmistamiseksi leikkasimme hieman enemmän. Jiipin jälkeen saimmekin sitten lasketella vauhdilla ensimmäisenä veneenä maalilinjan yli. Hyvä me!!!







2 kommenttia:

Pirkko kirjoitti...

Onnittelut vaan koko tiimille!

Unknown kirjoitti...

Onnittelut teille kaikille ja yrityisesti PIKKUVELJELLENI...
T.Asta